ZBER JAHÔD

Zber jahôd je ťažká práca. Bude sa od Vás očakávať, že nazbierate určité množstvo bedniciek "norma" za hodinu, množstvo bedniciek bude závisieť od úrody, počasia a času sezóny. Bonus je výsada, umožňujuca pracovníkom príležitostne zarábať navyÅ¡e. Cieľovou normou a bonusou bude závisieť na kvalite plodín, počasia a času sezóny.

 

Vzhľadom na úrodu, zákaznícki dopyt a počasie Vám nie sme schopný zaručiť kontinuitu práce.  Práca Vám bude ponúknutá len ak to bude možné,je to spomenute v tvojej zmluve.

 

Keďže ovocie musí byť zberané za chladu, pracovný deň sa môže začať aj o 4:30.

 

Obyčajne v závislosti od pracovných možnosti, budete pracovať päť dní v týždni, ale môžeme Vás požiadať o nadčasy , predovÅ¡etkým v čase keď je sezóna na vrchole. Maximálny pracovný čas za týždeň nebude presahovať 48 a maximálny počet pracovných dní v týždni, nebude dlhÅ¡i ako 6 dni. Dni odpočinku určuje firma.

 

VÅ¡etci pracovníci si musia uvedomiť že sezóna zberu sa môže oneskoriť  kvôli počasiu, preto je nutné si uvedomiť, že v takom prípade budete pracovať aj menej ako 5 dni; toto sa stáva väčÅ¡inou iba v krátkom časovom období a v sezóne je následne možné si to vynahradiť.

 

PRÁCA

 

Hlavnou úlohou je zber jahôd, ktoré majú byť predané do veľkých supermarketov. 

 

Pracovnou náplňou je  zber najlepších jahôd a ukladanie do malých plastových misiek (ktoré sa nazývajú punnets), sú určené na predaj . V supermarketoch sa nazývajú jahody 1.triedy. Sú to tie najlepÅ¡ie jahody; majú dobrý tvar a sfarbenie do červena.

                                                                                              

Zber druhej triedy jahôd, jahody ktoré sú zdeformované, poÅ¡kodené, ukladajú sa do menších debničiek sú predávané so zľavou a je z nich vyrábaný džem.

 

A samozrejme zber jahôd, ktoré sú hnilé je označované ako odpad nie sú predané, ale musia byt zberané a zlikvidovaný tzn. odtrhnuté z planty a hodené do riadku. Ak je práca vykonaná správne, znamená to, že jahodové planty sú “čisté” pripravené ku rastu ďalÅ¡ej úrody a je potrebné na udržanie zdravých rastlín. 

 

Ak vÅ¡etky úkony opísané vyÅ¡Å¡ie, budú vykonané správne, v praxi to bude znamenať, že ďalÅ¡ia úroda bude mať nižšie percento jahôd 2.triedy a menej zničených jahôd,  ktoré by vás brzdili pri zarábaní peňazí, teda zberu jahôd prvej triedy.

  

 naspäť                                                                                    ďalej

 

print this page bookmark this page

Máte záujem pracovať pre S & A?

Výber jazyka

English Bulgarian Polish Romanian Slovakian Lithuanian

Prihlásenie
Pre kontrolu Vašej žiadosti o prácu

Prihlasovacie meno

Heslo

Zabudol som meno / heslo

Абонирайте се за нашия бюлетин Zber jahôd na S & A